راهنمای جامع نورپردازی سقف

/ / دانستنی ها
راهنمای جامع نورپردازی سقف

وجود نور مناسب تاثیر بسزایی در تکمیل کردن زیبایی ظاهری خانه شما دارد. در واقع وجود نور مناسب، فضای داخلی خانه مورد توجه قرار نمی گیرد. فرقی ندارد که خانه شما جمع و جور و نقلی است یا بزرگ و درندشت. برای هر دو نوع این خانه ها گزینه هایی از نورپردازی سقفی است که به شما کمک می کند تا فضاهای موجود در آن ضمن روشنایی، زیبایی را برایتان به ارمغان بیاورد. اما قبل از خرید لامپ باید به نکاتی توجه داشته باشید.
در این مقاله، ضمن آشنایی با روش های نوین نوپردازی سقف، در مورد این مطلب که روشنایی توسط کدام منابع نوری تامین می شود نیز مطالبی خدمتتان ارائه می شود.

پردازی داخلی 1 پردازی داخلی 1

نورپردازی سقفی چیست و چراغ های سقفی کدامند؟


به طور کلی هر زمان برای تامین روشنایی فضایی خاص از لوازم روشنایی استفاده کنیم که به سقف وصل هستند، نورپردازی سقفی انجام داده ایم. به تبع آن چراغ هایی که برای روشنایی عمومی اتاق یا قسمت خاصی از آن به طور مستقیم بر روی سقف نصب می شوند، چراغ های سقفی نامیده می شوند. چراغ های سقفی انواع مختلفی دارند که در این مقاله آن ها را باهم مرور خواهیم کرد.

آیا همه چراغ های سقفی برای نصب نیاز به سقف کاذب دارند؟

می توان لوسترها ، چراغ های آویز و همچنین نوارهای LED را حتی بدون سقف کاذب روی سقف نصب کرد. با این حال، وجود یک سقف کاذب اساسی به افزودن نور محیط مانند چراغ های برآمده و چراغ های فرورفته کمک می کند. همچنین بعضاً نیاز به ترکیب چندین چراغ در سقف وجود دارد. به عنوان مثال ترکیب اجرای نور مخفی در سقف به وسیله ریسه شلنگی ال ای دی با لامپ های هالوژن در اطرف آن و لوستر های آویزان از سقف می تواند زیبایی خاصی را به پذیرایی شما دهد. با توجه به نوع ترکیب، می توان تصمیم گرفت که سقف کاذب مورد نیاز خواهد بود یا نه.

آیا می توان از چراغ های سقفی بر روی دیوارها استفاده کرد؟

نمی توان انواع چراغ های سقفی را روی دیوارها نصب کرد. در حالی که نصب لوسترها و موارد مشابه از این دست روی دیوارها مورد بحث نیست، اما ممکن است بسیاری از چراغ های سقفی گرما و نور از خود ساطع کنند که آن را به عنوان وسیله ای نصب شده بر دیوار نامناسب سازد.

انواع نورپردازی سقفی


در این بخش به معرفی راهکارهای موجود برای طراحی نورپردازی سقف خواهیم پرداخت و با گزینه های مختلف به این منظور آشنا خواهیم شد. طراحی نور سقف سهم مهمی در زیبایی و روشنایی منزل یا مراکز تجاری دارد. آنچه اهمیت دارد آشنایی با انواع وسیله های نورپردازی سقف است که کاربر بتواند با آموزش نکات مهم و اصولی نورپردازی سقف و با تکیه به سلیقه خود، نورپردازی سقف خانه یا مغازه را انجام دهد.

انواع نورپردازی سقفی

استفاده از لوسترها


یکی از متداول ترین مدل نورپردازی سقف پذیرایی، لوستر ها هستند. بیشتر مردم حتماً از نورپردازی سقف پذیرایی خود از لوستر ها استفاده می کنند. لوستر ها چراغ آویزی با شاخه های ظریف هستند که چندین لامپ به آن شاخه ها وصل شده و موجب روشنایی فضا می شوند. از نورپردازی از نوع مستقیم بوده و منبع نوری به طور مستقیم موجب روشن شدن فضا می شود. البته ممکن است حباب یا وسیله ای شبیه به آن در لوستر ها وجود داشته باشد که از انتشار نور آن به طور مسقیم جلوگیری کند. با این حال، نگاه کردن به نور آن می تواند موجب اذیت و آسیب به چشم ها شود. لوسترهای متنوعی برای سلایق مختلف در بازار وجود دارد. برخی از آن ها برای استفاده در اتاق نشیمن مناسب هستند. می توان بسته به فضای داخلی خود، لوستری زیبا و سنتی یا شیک و مدرن را انتخاب کرد. مصرف برق هر لوستر بر اساس تعداد و نوع لامپ لوستری استفاده شده در هر یک متفاوت است. لوسترهای سه شعله، چهار شعله، شش شعله، هشت شعله، دوازده شعله و بیشتر وجود دارند که با استفاده از لامپ های با سرپیچ معمولی E27 و یا شمعی E14 روشنایی را ایجاد می کنند. لامپ های با سرپیچ E27 مورد استفاده در لوستر ها می تواند از نوع لامپ های رشته ای، لامپ های فلورسنت یا کم مصرف، لامپ های ال ای دی و یا لامپ های فلامنتی باشد.

استفاده از لوسترها

استفاده از نورمخفی

یکی از جدید ترین انواع نورپردازی سقف منزل علی الخصوص پذیرایی می باشد. در این روش نورپردازی کناف سقف پذیرایی به این صورت انجام می گیرد که ابتدا سقف کاذب یا کناف دور سقف پذیرایی پس از طراحی نور مخفی سقف ساخته می شود. سپس ریسه های شلنگی ال ای دی که در انواع رنگ های مختلف وجود دارند، دور تا دور آن کشیده می شوند. این روش نورپردازی به صورت غیر مستقیم بوده و باعث می شود هاله ای از نور در پذیرایی به شکل زیبایی انعکاس پیدا کند. البته نورپردازی کناف پذیرایی می تواند در ابعاد و شکل های گوناگون باشد و بر زیبایی نورپردازی بیفزاید. امروزه طرح های نور مخفی موجب نورپردازی مدرن سقف پذیرایی ها شده است. با توجه به طول عمر زیاد و تنوع رنگ بسیار بالای ریسه های شلنگی LED و مصرف بسیار پایین انرژی توسط آن ها، این روش به یکی از به صرفه ترین و زیباترین روش های نورپردازی سقف کاذب تبدیل شده است. شدت نور این لامپ ها قابل تنظیم بوده و حرارتی را تولید نمی کنند. استفاده از ریسه های شلنگی ال ای دی به منظور نور مخفی در اتاق های خواب و نشیمن نیز مرسوم است. اجرای نور مخفی سقف معمولاً به گونه ای است که رنگ ریسه شلنگی مورد استفاده در اتاق خواب متفاوت با رنگ نور مخفی مورد استفاده در پذیرایی باشد. ریسه های ال ای دی اکثرا در نقطه مشخصی علامتگذاری شده اند که باید دقیقا از آن نقطه جدا شوند چنانکه غیر از آن عمل کنیم و نقطه ای میان علامتگذاری ها را قطع کنیم کار نخواهد کرد . سازندگان این محصول بیشتر در فاصله یک متری نقطه گذاری کرده اند هرچند که فاصله با اندازه های کمتر نیز در بازار دیده شده است .

استفاده از نورمخفی

استفاده از هالوژن

یکی از متداول ترین و در عین حال هنری ترین روش های نورپردازی سقفی، استفاده از انواع هالوژن های سقفی است. هالوژن های سقفی در رنگ ها و طرح های مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود. با توجه به اینکه هالوژن های سقفی نور را به صورت عمودی می تابانند، یکی از بهترین گزینه ها برای بلندتر دیده شدن سقف های کوتاه است. رنگ هالوژن سقف بسته به سلیقه شخصی و همچنین مدل نورپردازی سقف می تواند متفاوت باشد. هالوژن ها معمولا روی کناف سقف با فاصله های بیش از سی سانتی متر از هم نصب می شوند. با توجه به نصب شدن هالوژن روی کناف یا سقف کاذب، طرح هالوژن سقف بستگی زیادی به مدل کناف سقفی مورد استفاده دارد. نورپردازی سقف آشپزخانه های مدرن نیز بی بهره از لامپ های هالوژن نیست. استفاده از هالوژن ها در امتداد لبه سقف آشپزخانه بسیار پرطرفدار است. این لامپ ها در کنار نور مخفی و چراغ های آویز، ضمن تامین روشنایی به میزان کافی، زیبایی بصری خاصی را به فضای مورد استفاده می دهند. بنابراین به جای اینکه به عنوان گزینه روشنایی فقط به نور هالوژن تکیه کنید، به سمت سبک لایه ای نورپردازی بروید. ترکیب مناسب چراغ ها می تواند درخشش زیبایی به اتاق شما ببخشد.

استفاده از هالوژن

استفاده از چراغ های ال ای دی خطی

چراغ های LED خطی با استفاده از تکنولوژی SMD نور زیبا و یکنواختی را تولید می کنند. معمولاً از این چراغ ها نه برای نور اصلی بلکه به عنوان نور مکمل استفاده می شود. به این صورت که چراغ های ال ای دی خطی در طرح ها و رنگ های مختلف به منظور زیباسازی راهروها، کابینت، کمد و قفسه های کتاب، قرنیزها و راه پله در منزل استفاده می شود. در آشپزخانه برای ایجاد نور یکنواخت در زیر کابینت و به عنوان نور مناسب جهت آشپزی بسیار مناسب هستند. این چراغ انواع رو کار و تو کار دارد که بسته به استفاده خریدار می تواند تهیه شود. نصب آن ها آسان بوده و قابلیت تغییر دمای رنگ را دارند. اگر از ال ای دی های خطی به صورت عمودی روی دیوار استفاده شود، موجب بلندتر دیده شدن سقف خواهد شد. به همین دلیل برای خانه هایی که سقف کوتاهی دارند، استفاده از این روش موثر خواهد بود. با توجه به طول عمر زیاد این چراغ و عدم تولید حرارت و بازده انرژی قابل قبول این چراغ ها، مورد اقبال اکثر مردم قرار گرفته است. علاوه بر این در محیط های اداری و تجاری نیز می توان از این نورهای خطی استفاده کرد.

استفاده از چراغ های ال ای دی خطی

استفاده از چراغ های سقفی توکار

با توجه به اینکه این چراغ ها به صورت توکار نصب می شوند، بنابراین تقریباً هم تراز با سقف دیده می شوند. به همین دلیل برای محیط های با سقف کوتاه ایده آل هستند. در این چراغ ها قابی در درون سقف قرار گرفته است که روشنایی آن را به محیط اتاق هدایت کند. منبع نور در داخل این قاب قرار گرفته است. در برخی مدل های چراغ های سقفی توکار این قاب به صورت آینه ای طراحی شده است تا نور را به خوبی منعکس نماید. با این حال نمونه های دیگری هستند که دارای روکشی مات برای جلوگیری از تابش مستقیم نور هستند. پنل های سقفی توکار انواع بسیار متنوعی دارند. برخی از آنها برای نورپردازی سقف سرویس های بهداشتی مناسب اند. برخی از آنها به دلیل دارا بودن قابلیت روشن کردن چندین لامپ ال ای دی یا فلورسنت برای روشنایی اداره ها و سازمان ها یا محل های بزرگ مانند نورپردازی پارکینگ ها و پیلوت ساختمان مناسب اند. این چراغ ها انواع کوچکتر و البته ساده تری دارند که به منظور تامین روشنایی راهرو ورودی منزل و تامین نور اتاق خواب یا اتاق کار نیز بسیار مناسب است. تامین روشنایی این چراغ ها می تواند از لامپ های ال ای دی، ریسه های ال ای دی و انواع مختلف لامپ های فلورسنتی باشد.

استفاده از چراغ های سقفی توکار

بهترین راهکار برای نورپردازی سقفی چیست؟


اکنون که با روش های مختلف نورپردازی سقفی آشنا شدیم و بهترین راهکارها را برای تامین روشنایی محیط منزل بررسی کردیم، به این سوال می رسیم که واقعا بهترین راهکار برای نورپردازی سقفی چه می تواند باشد؟ کدامیک از این موارد می تواند ضمن تامین روشنای مطلوب، جلوه بهتری به فضای مورد نظر ما بدهد؟ پاسخ ساده است: هیچ یک از این راهکار به تنهایی نخواهند توانست هم نور مورد نظر شما را تامین کنند و هم ویژگی های یک نور ملایم مناسب برای یک دکوراسیون مدرن را داشته باشند. بلکه ترکیبی از راهکارها برای قسمت های مختلف منزل می تواند معجزه کند. به عنوان مثال اگر برای خاص کردن سقف کاذب فانتزی منزل تان بسیار هزینه کرده اید، استفاده از چراغ های سقفی توپی شکل را که در شکاف های سقف تعبیه شده اند تا هم دیوارهای مجاور و هم سقف را روشن کرده و برجسته کنند، در نظر بگیرید. این روش باعث می شود در حالی که اتاق خود را به طور عالی روشن می کنید، سقف کاذب خود را با چراغ های فرو رفته برجسته کنید.

به جای استفاده از آویز های بزرگ برای اتاق ها و پذیرایی های کوچک که موجب شلوغی و کوچک تر دیده شدن فضا می شود، از ترکیب چندین راهکار گفته شده به صورت مینیمالی استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید دور تادور لبه سقف پذیرایی تان را با ریسه های ال ای دی به رنگ یکی از دیوارهای رنگی یا پرده خانه تان به صورت نور مخفی تزیین کنید. در حالیکه روی کناف سقف پذیرایی و آشپزخانه لامپ های هالوژن را دارید و دو عدد آویز با ارتفاع کم با لامپ های ال ای دی فضای پذیرایی را خاص و دلپذیر می کند.
تمامی مواردی که گفته شد، به صورت ایده مطرح است و امیدواریم هر یک از شما بتوانید با بهره گیری از این ایده ها به نورپردازی مناسبی در منزل تان برسید. اگر نور تمامی قسمت های منزل درست انتخاب شود، می تواند فضای داخلی خانه شما را تکمیل کند. تغییرات کوچکی که در نورپردازی منزل انجام خواهید داد، تحولی بزرگ برای منزل و روحیه ساکنین خواهد بود.

78 / 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *