لامپ ال ای دی

نمایش 1–30 از 36 نتیجه

لامپ های ال ای دی LED (Light Emitting Diode) گونه‌ای از لامپ‌های حالت جامد هستند که از دیودهای نورانی جهت نوردهی و ایجاد روشنایی بهره می‌گیرند و در مقایسه با سایر همنوعان خود (از جمله لامپ‌های رشته ای و کم مصرف) به دلیل مصرف پایین انرژی برق، طول عمر زیاد و استفاده از تکنولوژی روز، به مرور زمان موقعیت خود را در صنعت روشنایی جهان تثبیت و از سایر رقبا پیشی گرفته‌اند.

چنانچه می‌دانید لامپ‌های رشته‌ای معمولی از مهمترین عوامل مصرف بالای انرژی در جهان هستند که بالتبع موجب ازدیاد گازهای گلخانه‌ای و مخاطرات زیست محیطی می‌شوند؛ لذا برنامه کشورهای زیادی در جهت استفاده از لامپ‌های LED به جای لامپ‌های رشته‌ای تنظیم می‌شود تا این مخاطرات را کاهش دهند. این موضوع نیز به نوبه خود موجبات پیشرفت فناوری لامپ‌های LED و افزایش جذابیت این محصول را فراهم می‌آورد.

لامپ ال ای دی

خرید لامپ ال ای دی

همانطور که اشاره شد بازدهی انرژی لامپ‌های LED در قیاس با لامپ‌های رشته‌ای و فلوئورسنت به نحو قابل توجهی بالاتر است؛ طوری که حتی در برخی موارد بالغ بر 300 لومن بر وات روشنایی از خود ساطع می‌کنند که در نوع خود بی‌نظیر است و همین امر موجب تسلط روبه‌رشد این محصول بر بازار روشنایی جهان گردیده و طبق پیش‌بینی‌ها در دهه آینده فروش این محصول بیش از دوازده برابر حال حاضر خواهد شد.

امروزه LED ها با توجه به شیوه ساختشان قادر به متمرکزسازی نور در یک جهت خاص می‌باشند و این نور با لنزهای موجود در ساختمان لامپ، با زوایای دلخواه کنترل و تنظیم می‌شود، قرارگیری LEDها در داخل محفظه حبابی‌شکل مستحکم و شفاف این نور را در جهات مختلف منتشر و در برابر محیط محافظت می‌کند.

لامپ های ال ای دی در طول موج و شدت‌ نورهای متنوع، نور یکنواخت، رنگ کاملاً خالص و عاری از اشعه مادون قرمز و ماوراء بنفش ایجاد می‌کنند و موجب می‌گردند تا اشیای موجود در محیط تحت این نور با رنگ ذاتی خودشان دیده ‌شوند و مهمتر از آن، سلامت چشم در برابر خستگی و آسیبهای ناشی از این امواج مضر تضمین گردد و این یکی دیگر از ویژگی‌های بارز لامپ LED در مقایسه با سایر محصولات صنعت لامپ‌سازی است.

خرید لامپ ال ای دی

مزایای لامپ ال ای دی

لامپ های ال ای دی در قیاس با لامپ های رشته ای و کم مصرف مزایای زیادی دارند که به بررسی تک تک آن ها می پردازیم.

طول عمر لامپ ال ای دی

لامپ‌های LED مابین 50هزار تا 60هزار ساعت عمر می‌کنند که مهمترین و بارزترین ویژگی این گونه لامپ‌ها است و موجب برجسته شدن نام آن در میان تمام رقبا می‌شود؛ به عنوان مثال این عدد برای لامپ‌های کم‌مصرف حدود 8000 ساعت است. نکته جالب توجه این است که این رقم طول عمر به هیچ عنوان به تعداد دفعات خاموش و روشن شدن لامپ‌های LED وابسته نیست و می‌توان آنها را هزاران و یا میلیون‌ها بار خاموش و روشن کرد، بدون اینکه از عمر مفید آنها کاسته شود؛ همچنین تمامی لامپ‌ها با گذشت زمان، کیفیت و شدت نورشان را از دست می‌دهند، اما در لامپهای LED چنین مسئله‌ای ابداً موضوعیت ندارد و تا پایان عمر همان کیفیت و شدت روشنایی روز اول را حفظ می‌ کنند.

طول عمر لامپ ال ای دی

بازدهی لامپ LED

بازدهی لامپ LED عددی مابین 74 الی 120 لومن بر وات را شامل می‌شود که در مقایسه با لامپ‌های رشته ای (12-10 لومن بر وات)، کم‌مصرف (65-45 لومن بر وات)، بخار جیوه (60-35 لومن بر وات)، بخار سدیم (110-60 لومن بر وات) و متال هالید (85-75 لومن بر وات) بسیار قابل ملاحظه است و چنانچه در ابتدا نیز بدان اشاره شد، با مصرف انرژی کمتر، نور بیشتری تولید می‌کند و از این حیث کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر است.

زمان پاسخ لامپ LED

مقصود از این فاکتور فاصله زمانی بین رسیدن ولتاژ به لامپ (لحظه کلیدزنی) تا لحظه روشن شدن آن است که در لامپ‌های LED این عدد کمتر از 20 میکروثانیه (تقریباً صفر) می‌باشد؛ یعنی همان لحظه زدن کلید، لامپ با بیشترین نور ممکن روشن می‌شود و هیچگونه چشمک یا سوسویی ندارد.

این در حالی است که مثلاً برای لامپ‌های متال هالید حداقل ۵ دقیقه زمان برای رسیدن روشنایی به حداکثر شدت خود لازم است و پس از رسیدن به این روشنایی اگر خاموش شوند گرمای ایجاد شده، اجازه روشن شدن مجدد را به آنها نمی‌دهد، مگر اینکه دوباره سرد شوند که این مورد نیز حداقل 3 دقیقه زمان می‌برد، اما این موارد در لامپ‌های LED منتفی هستند و رسیدن به حداکثر روشنایی در همان لحظه کلیدزنی به آسانی مقدور است و گرمای آنچنانی تولید نمی‌کنند؛ این معیار علاوه بر کیفیت ظاهری و کاربری محصول و رضایت مصرف‌کننده، در میزان مصرف انرژی نیز کاهش بسیار محسوسی را ناشی می‌شود.

طول عمر لامپ ال ای دی

LEDها با توجه به مدار مبدل داخل لامپ هم با جریان AC و هم جریان DC قابل تغذیه هستند و علاوه بر برق شهری با باتری و منابع انرژی خورشیدی نیز به راحتی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.

طول عمر لامپ ال ای دی

مصرف پایین انرژی LED

لامپ LED دارای برچسب انرژی A+ است و نسبت به سایر لامپ‌ها (حتی لامپ کم‌مصرف)، انرژی برق کمتری مصرف می‌کند و معمولاً می‌توان این ادعا را کرد که – به عنوان مثال – یک لامپ 15 وات LED نسبت به یک لامپ 15 وات کم‌مصرف، نور بیشتری تولید می‌کند.

ایمنی لامپ ال ای دی

چنانچه می‌دانید در داخل تیوب لامپ‌های کم‌مصرف مقداری جیوه وجود دارد که ماده‌ای سمی، پرخطر و کشنده است و در صورت سقوط یا شکستن لامپ، بخار این ماده می‌تواند در فضا منتشر شده و مسمومیت ایجاد کند. این عامل حتی هنگام دور انداختن لامپ نیز آسیب‌زا است و باعث بروز عوارض زیست‌محیطی می‌شود؛ اما در ساختار لامپهای LED از هیچ ماده سمی و خطرناکی (از جمله جیوه یا سرب) استفاده نشده است و خاطر مصرف‌کننده از این بابت می‌تواند آسوده باشد. همچنین حباب لامپ‌های LED در برابر ضربه مقاوم است و این عوامل استفاده از آنها را کاملاً بی خطر و ایمن می‌سازد.

تنوع رنگ ال ای دی

لامپ‌های LED معمولاً در سه رنگ آفتابی (3000-2500 کلوین)، مهتابی (6500-6000 کلوین) و یخی (5000-4000 کلوین) تولید می‌شوند (که نوع یخی را صدفی، طبیعی یا بی‌رنگ نیز می‌نامند) و می‌توانند سلایق و کاربردهای گوناگون را پوشش دهند و در نورپردازی و دکوراسیون کارآیی مناسبی ایفا کنند، همچنین لامپ‌های LED از منظر اندازه سرپیچ به دو نوع E27 (بزرگ) برای مصارف معمولی و عمومی و E14 (کوچک) برای لوسترها تقسیم می‌شوند.

تنوع رنگ ال ای دی

قابلیت تعمیر لامپ ال ای دی

اگرچه اکثر لامپ‌های LED موجود در بازار به دلیل کیفیت و اطمینان بالای محصول از طرف تولیدکننده دارای گارانتی تعویض می‌باشند ولی از سوی دیگر به علت ساختار مدار داخلی آن، به راحتی قابل تعمیر و استفاده مجدد هستند.

قیمت لامپ ال ای دی

تنها عاملی که می‌تواند رغبت مصرف‌کننده نسبت به لامپ‌های LED را کمرنگ کند، قیمت نسبتاً بالاتر آن در مقایسه با سایر لامپ‌ها است که البته با عنایت به مزایای متعدد برشمرده‌شده و توجه به عمر طولانی و مصرف پایین انرژی در این لامپ، صرفه اقتصادی آن به خوبی قابل توجیه است و هزینه خرید آن در درازمدت با کاهش هزینه مصرف برق و عدم خرابی و نیاز به تعویض لامپ به جیب مصرف کننده بازمی‌گردد.

TOP