سرپیچ لامپ

نمایش دادن همه 2 نتیجه

سرپیچ از مهم ترین اجزای لامپ های روشنایی است، قطعه ای اصلی که وجود آن برای برقراری ارتباط چراغ با جریان برق ضروری است و با قرار دادن لامپ درون این سرپیچ روشنایی مورد نظر تامین می شود، می توان گفت که لامپ بدون سرپیچ هیچ معنایی ندارد و مکمل یکدیگر هستند تا روشنایی ایجاد شود، سر پیچ ها در انواع و اندازه های گوناگون ساخته می شوند که طرز کار هر یک بر اساس ویژگی ها و انواع آن در نظر گرفته شده است؛ در این مقاله با انواع سر پیچ و کاربردهای آن آشنا خواهید شد.

سرپیچ چیست؟

سرپیچ از تجهیزات الکتریکی در صنعت روشنایی است که موجب اتصال لامپ به برق ورودی می شود همانگونه که اطلاع دارید در دنیای امروز لامپ ها از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند به همین موازات سرپیچ ها نیز متنوع تر می شوند و با نام های مختلفی شناخته می شوند مانند: سرپیچ آویز، سرپیچ راکورد دار، سر پیچ دیواری، سرپیچ شمعی و پرکاربردترین سرپیچ از نوع E است که به سرپیچ ادیسونی مشهور است که E نشانه اسم اول ادیسون مخترع برق است و عددی که در کنار آن ثبت می شود نشانه قطر آن بر حسب میلیمتر است، شرکت ادیسون اولین تولید کننده لامپ و سرپیچ که امروزه نیز بدون تغییرات عمده تولید می شود البته هر چه مواد مورد استفاده سرپیچ ها از کیفیت بهتری برخوردار باشد در نتیجه لامپی که بدان متصل می شود نیز عمر بالایی خواهد داشت.

سرپیچ چیست

اجزاء سرپیچ لامپ

هر وسیله ای اجزای تشکیل دهنده خاص خود را دارد که در چگونگی عملکرد آن تاثیر بسیاری دارد، سرپیچ نیز نقش مهمی در در تامین نور و روشنایی دارد برای اینکه با سرپیچ آشنا شوید ابتدا اجزای آن را معرفی می کنیم: کلاهک، سیلندر، حلقه رزوه و پایه لامپ

کلاهک سرپیچ

کلاهک از جنس باکالیت است که کنتاکت های مختلفی را در خود نگه می دارد از جنس پلاستیک بوده و از مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت و واکنش های شیمیایی برخوردار است از باکالیت در سرپیچ لامپ، دسته ماهی تابه، تلفن و موارد شبیه این استفاده می کنند.

سیلندر سرپیچ

بدنه اصلی سرپیچ لامپ، سیلندر نام دارد که آن هم از جنس باکالیت است و به دلیل مقاومتش در برابر حرارت و جریانات الکتریکی در بدنه سرپیچ نیز از آن استفاده می شود.

حلقه رزوه

این حلقه در نقش نگهدارنده لامپ و کنتاکت عمل می کند و جنس آن از فلزات آبکاری شده ساخته شده است.

انواع سرپیچ یا پایه لامپ

سرپیچ ها در طرح و اندازه های مختلفی تولید و عرضه می شوند که یکی از قطعات اساسی نور و روشنایی است و برای آن انواع مختلفی وجود دارد از جمله: سرپیچ سرامیکی، ریموت دار، کنترلی، سقفی، گریف دار، کلید دار، ادیسونی، سه قلو، دوشاخه دار، راکورد دار، دیواری، شمعی و …
سرپیچ ها را بر اساس شکل ظاهری و قطر آن که با ترکیبی از عدد و حرف E تشکیل شده شناسایی می کنند.

سرپیچ لامپ سرامیکیسرپیچ لامپ سرامیکی

همانگونه که از نام آن معلوم است جنس از سرامیک است و نسبت به انواع دیگر سایز معمولی دارند جنس سرامیکی موجب می شود تا سرپیچ در برابر دما و حرارت بالا مقاومت بیشتری داشته باشد و در صورت بروز اتصال دچار ذوب و آسیب جدی نشود جنس به خصوص این سرپیچ باعث تمایز آن از سرپیچ های دیگر شده و ظرفیت آن را در برابر گرما افزایش می دهد و بدین ترتیب کارکرد لامپ نیز بالا می رود برای مثال لامپ هایی که در فضای بسته حباب قرار می گیرند بهتر است برای حفظ سلامت و عدم اتصالی از سرپیچ های سرامیکی استفاده کنید.

سرپیچ لامپ ریموت دارسرپیچ لامپ ریموت دار

این مدل ها از دو بخش ریموت و سر پیچ تشکیل شده اند که شما با استفاده از ریموت می توانید روشنایی لامپ را از راه دور کنترل کنید و به راحتی آن را روشن یا خاموش کنید، این نوع بیشتر برای لامپ های شارژی مورد استفاده قرار می گیرد و در واقع لامپ وصل شده به این نوع سرپیچ به وسیله یک ریموت کنترل می شود و یک امتیاز بزرگ و مثبت برای مصرف کنندگان محسوب میشود که سرپیچ های دیگر فاقد آن هستند شما حتی زمانی که در یک اتاق دیگر هستید می توانید به وسیله ریموت لامپ مورد نظر خود را روشن یا خاموش نمایید.

پایه لامپ سقفیپایه لامپ سقفی

اولین نوع پایه لامپ، سر پیچ لامپ سقفی است که پس از نوع آویز، رایج ترین نوع سرپیچ به شمار می رود و معمولا به کمک دو یا چند پیچ به صورت محکم به سقف متصل می شود و لامپ را به صورت ثابت نگه می دارد و به صورتی طراحی شده است که می تواند به صورت همزمان چند لامپ را ثابت نگه دارد این نوع سرپیچ بسیار پر استفاده است و برای روشن کردن لامپ های سقفی و لوستر ها کاربرد زیادی دارد پایه لامپ ها را می توان در انواع مختلف کنترل دار و کلید دار تهیه کرد.

 

 

 

پایه دارپایه دار

این سرپیچ ها از استحکام بسیار بالایی برخوردارند و در انواع پلاستیکی و استیلی تولید و به بازار عرضه می شوند و بیشتر در مجتمع های اداری و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد به دلیل جذابیت و زیبایی ظاهری که این محصول ایجاد می کند جایگزین بسیار مناسبی برای لوستر می باشد.

سر پیچ دیواریسر پیچ دیواری

زمانی که شما از سیم های بلند برای نصب لامپ استفاده می کنید منظره نازیبایی پدید می آید که خوشایند بیننده نیست که شما با استفاده از پایه لامپ دیواری می توانید این مشکل را برطرف نموده و با به کارگیری این محصول بر روی سقف یا دیوار دیگر نیازی به آویزان کردن سیم های بلند و ناموزون ندارید و بر زیبایی و جذابیت محیط می افزایید از این سرپیچ ها بیشتر برای راهروها و راه پله ها استفاده می شود؛ این نوع سرپیچ شباهت زیادی به سرپیچ های سقفی دارد و به گونه ای طراحی شده است که لامپ به جای حالت عمودی در راستای افقی نگه داشته می شود و با پیچ و مهره به دیوار نصب می گردد.

سر پیچ لامپ کلید دارسر پیچ لامپ کلید دار

این نوع سرپیچ در دسته دو شاخه برق قرار دارد زیرا یک سرپیچ به یک دو شاخه وصل شده و یک کلید برای روشن خاموش کردن لامپ بر روی آن تعبیه شده است.

 

 

 

 

 

 

 

سرپیچ لامپ ادیسونی

سرپیچ لامپ ادیسونی

این نوع سرپیچ ها توسط شرکت ادیسون در انواع E5، E10 ، E11، E12 ،E14 و… تولید می شوند و کاربردهای مختلفی دارند
حرف E نماد نام ادیسون است و برای ساخت چراغ قوه، شب تاب، لامپ یخچال و فریزر و لامپ های معمولی استفاده می شود، نوع E40 برای روشن کردن لامپ های صنعتی و E14 برای چراغ خواب و E27 برای لامپ های معمولی به کار می رود.

گریف دارگریف دارشمعی یا E14

این سرپیچ از قطعه ای به نام گریف به شکل دو پیچ ساخته شده است که برای نصب لامپ های دیواری مورد استفاده قرار می گیرد، از نظر ظاهری یک مهره پلاستیکی بزرگ در بخش خارجی دارد که علاوه بر ثابت نگه داشتن لامپ، حباب دور لامپ را نیز ثابت نگه می دارد در ضمن برای لوسترها و لامپ هایی که حباب های زینتی دارند کاربرد زیادی دارد.

شمعی یا E14

این نوع برای روشن کردن لامپ های شمعی استفاده می شود که به این لامپ ها E14 نیز گفته می شود که برای نصب چراغ خواب و لوستر نیز کاربرد دارد و از مزایای آن مقاومت بیش از حد آن در برابر دمای بالا است.

سرپیچ لامپ سه قلو

سرپیچ سه قلو

این نوع سرپیچ نوعی مبدل یک به سه است که برای روشن کردن سه لامپ به صورت همزمان استفاده می شود و در صنعت لوستر کاربرد فراوانی دارد.

سر پیچ دوشاخه دار

 

 

 

 

سر پیچ دوشاخه دار

دو شاخه ای که در انتهای این سرپیچ قرار دارد قابلیت اتصال به پریزهای ارت دار و بدون ارت را دارد و می تواند لامپی که بر روی بدنه آن قرار گرفته را روشن نماید این نوع برای صرفه جویی انرژی بسیار مفید است اما برای روشن کردن لامپ های 100 وات مناسب نمی باشند.

 

 

 

 

سر پیچ راکورد دار

سر پیچ راکورد دار

یک مهره زرد رنگی به نام راکورد در قسمت انتهایی بدنه سرپیچ قرار دارد که برای نصب پایه لامپ روی چراغ دیواری و لوستر در منازل و مجتمع های مسکونی استفاده می شود.

TOP