آشنایی با لامپ های CFL کم مصرف و نحوه استفاده آنها

/ / دانستنی ها
آشنایی با لامپ های CFL کم مصرف و نحوه استفاده آنها


بعد از لامپهای رشته ای که انرژی بیشتری مصرف میکردند لامپ های CFL یا همان لامپهای کم مصرف در بازار رواج پیدا کردند. بیشتر افراد امروزه اقدام به خرید لامپ کم مصرف می کنند.
سازندگان لامپ ساخت فلورسنت های لوله ای خطی را به بازار ارائه داده بودند اما این محصول در لامگیر های لامپهای رشته ای معمولی جا نمیشدند
لامپ های کم مصرف با توجه به این که از فناوری لوله فلورسنت خطی استفاده میکند همانند آنها کارآمد بوده وبا این مزیت که به لامگیرها معمولی پیچ میشود .

آشنایی با لامپ های CFL کم مصرف و نحوه استفاده آنها

لامپ CFL چیست؟


لامپهای کم مصرف همان لامپهای فلورسنت با فناوری سنتی لوله ای بوده که بر روی هم پیچیده شده اند که با مزیت کم مصرف تر بودن نسبت به لامپهای رشته ای تولید شده اند . مزیت طراحی این لامپها جمع و جور بودن نسبت به مدل خطی و دارا بودن سرپیچ جهت جا افتادن لامگیرهای معمولی میباشد .

لامپهای کم مصرف فلورسنت چگونه کار می کنند؟

معایب استفاده از لامپ CFL کم مصرف

همچنانکه میدانید لامپهای فلورسنت خطی با لامپهای کم مصرف هم خانواده هستند و از همان فناوری استفاده میکنند . منظور اینکه هر آنچه داخل لوله خطی جریان دارد در داخل لامپ کم مصرف اتفاق می افتد.

سیر تکامل لامپ کم مصرف

سیر تکامل لامپ کم مصرف

با توجه به اینکه لامپهای فلورسنت خطی برای اولین بار در دهه 1280 اختراع شد اما ترقی و استفاده عملی از آنها تا سال 1340 اتفاق نیفتاد .
کم حجم شدن لوله فلورسنت عملا مشکلی نداشت مشکل اصلی ساخت بالاست یا همان ترانس همراه لامپ بود که باید مدلی کوچکتر طراحی میشد یا مثلا در خود لامپ ادغام و طراحی میشد .

بالاست چیست؟


بالاست به دو نوع یکپارچه و غیر یکپارچه تقسیم میشود :
بالاست غیر یکپارچه :
بالاست غیر یکپارچه (ترانس مجزا) نوعی فناوری است که اصطلاحا «پلاگین» می نامند . منظور اینکه شما باید ترانس را جدا از لامپ خریداری کرده و در جایی ثابت نصب کنید که این مشابه فلورسنت خطی بوده ولی به مراتب کم حجم تر از ترانس خطی میباشد .

فلورسنت کم مصرف با بالاست یکپارچه


لامپهای کم مصرف یا همین CFL های بالاست یکپارچه برای جایگزینی لامپ های رشته ای و هالوژن تولید شده اند . جهت صرفه جویی در انرژی میتوانیم به جای لامپهای رشته ای یا هالوژن از لامپهای CFL کم مصرف استفاده کنیم . حال سوال اینکه آیا لامپ های رشته ای و هالوژن نیاز به بالاست دارند؟ پاسخ منفی است چون لامپهای رشته ای اصلا نیاز به ترانس ندارند . برای اینکه لامپهای کم مصرف CFL در سوکت پیچی همان لامگیر معمولی پایه کار کنند باید از یک ترانس داخلی منسب لامپ استفاده شود .

از لامپهای CFL کجا استفاده می کنید؟

از لامپهای CFL کجا استفاده می کنید

 

علت اینکه اکثر افراد تمایل بیشتر به استفاده از لامپهای کم مصرف فلورسنت دارند صرفه جویی در مصرف انرژی آن میباشد .
شاید دوست ندارید از لامپهای کم مصرف برای استفاده در لوسترها یا چراغهای بالای میز غذاخوری به کار ببرید با این حال خیلی موارد دیگر با کاربردهای متنوع وجود دارد که اغلب در مصارف گوناگون مشاهده میفرمایید .
اکثریت افراد مدل CFL را نمی پسندند برای رفع این چالش ، مدیران طراحی مدلی را ارائه میدهند که در اصل از لامپ کم مصرف CFL استفاده شده ولی به صورت مخفی از دید ما پنهان است . بدون شک از لامپهای CFL در مجتمع های آپارتمانی قدیمی به کار برده اند .مدلهای کاسه مانند کروی در آشپزخانه ها یا مستطیل شکل در بالای آینه حمام از کاربردهای متنوع و طراحی مدرن در تجهیزات خانه میتوان نام برد .

مزایا و معایب لامپ فلورسنت کم مصرف CFL

همانند دیگر فناوری های نور پردازی لامپ فلورسنت کم مصرف از نقاط قوت و نقاط منفی برخوردار است . که ما در این بحث به کاوش در هر دو خصوصیات می پردازیم :


مزایای استفاده از لامپ CFL کم مصرف :

مزایای استفاده از لامپ CFL کم مصرف

مقاومت مناسب در مقابل با حساس بودن لامپهای رشته ای و صرفه جویی حداقل 40 درصدی انرژی در مصرف خواهید بود .
چنانچه تنوع در دمای محیط راهروهای بیمارستان یا ترمینال یا فرودگاه نیاز دارید با نور خنک مانند و گرما دهی سبک میتوانید از لامپهای فلورسنت استفاده کنید زیرا که این لامپها گرمایی با دمای 6500 کیلو گرم کلوین را ساطع میکنند .


معایب استفاده از لامپ CFL کم مصرف :

یکی از معایب این لامپها همچون فلورسنت های خطی تغییر رنگ آن در طول مدت استفاده میباشد .
از دیگر معایب آنها ایجاد تشدید نور زیاد بوده که تحمل آن برای چشم انسان آسان نمیباشد . چنانکه اکثر اوقات چشمان شما خونی یا خشک باشد حتماً منبع نوری محیط را که بیشتر روز را در زیر آن سپری میکنید ارزیابی فرمایید .
برای رسیدن به حداکثر روشنایی نیازمند دوره گرم شدن داشته که این مدت زمان حدود 10 الی 30 ثانیه میباشد و در مکانهای خنک تر مدت زمان بیشتری را باید تحمل کنیم .
هزینه بازیافت لامپ فلورسنت کم مصرف برابر با هزینه تولید این محصول میباشد .

29 / 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *