ریسه شلنگی ال ای دی

نمایش دادن همه 4 نتیجه

ریسه شلنگی ال ای دی نوارهای الکتریکی یا نوارهای ال ای دی هستند که متشکل از تعداد زیادی لامپ یا ال ای دی هستند. بیشتر از این نوع ریسه های روشنایی در جشن ها، مهمانی ها ، برای تزیین اتاق ها ، مراسم و اعیاد و همچنین به عنوان نور مخفی در ساختمان ها استفاده می شود. کالای برق حصاری انواع مختلفی از ریسه شلنگی را در سبد خرید شما قرار داده است که شما می توانید ریسه شلنگی تک رنگ در رنگ های مهتابی، آفتابی، انبه ای، قرمز ، بنفش ، آبی ، پرتقالی و … و همچنان ریسه هفت رنگ را با کیفیت بالا از مجموعه ما تهیه کنید.

به دلیل اینکه قسمت بیرونی یا روکش ریسه شلنگی ال ای دی از جنس لاستیک منعطف است، برای نصب در جاهای مختلف به دلیل انعطاف پذیری زیادی که دارند، مناسب می باشد.

اگر یادتان باشد قبلا از ریسه هایی استفاده می شد که چندین لامپ رشته ای و بعد ها چندین لامپ رنگی به صورت سری به هم متصل می شد تا ریسه ها را به وجود بیاورد؛ به گونه ای که با به هم بستن لامپ ریسه ای یا چراغ ریسه ای یک ریسه تزیینی مخصوصاً برای اعیاد درست می کردند این نوع تزیین به ریسه لامپ مشهور بود و گاهی در کنار آن ریسه گل نیز مورد استفاده قرار می گرفت.

در حال حاضر با توجه به پیشرفت صنعت نور و روشنایی و به وجود آمدن تکنولوژی ساخت لامپ ال ای دی که مصرف برق بسیار پایین تری نسبت به گونه لامپ های رشته ای و رنگی دارند، ریسه شلنگی ال ای دی که به ریسه نواری یا نوارهای ال ای دی 220 ولت شهرت دارند جایگزین روش های قدیمی شده اند.

ما در این مقاله سعی داریم ضمن معرفی انواع ریسه شلنگی ال ای دی ، کاربردهای و تفاوت های هر یک را برای شما روشن کنیم تا با شناخت بهترین ریسه ال ای دی مناسب برای کاربردی که مدنظرتان هست، خریدی خوب را تجربه کنید.

ریسه شیلنگی ال ای دی

انواع ریسه شلنگی ال ای دی

ریسه شلنگی ال ای دی دارای سطح مقطع گرد یا تخت و به صورت شلنگ از جنس پلاستیک یاPVC شفاف بوده و به همین دلیل هنگام روشن کردن، نور را به طور مستقیم منتشر می کند، به دلیل قیمت مقرون به صرفه و منعطف بودن جنس ریسه شلنگی نصب آن در هر محیطی قابل استفاده بوده و نصب آن به راحتی صورت می گیرد.

ریسه شلنگی ال ای دی برخلاف ریسه های SMD جدید، مجهز به ریموت کنترل ریسه نیستند و خاموش روشن شدن آنها به صورت دستی انجام می شود.

ریسه شلنگی معمولی

ریسه شلنگی معمولی مانند نوع قدیمی خود که از لامپ رشته ای ساخته شده مصرف برق و گرمای زیادی را تولید می کند. چرا که در ساخت آن ها از ال ای دی و تکنولوژی Smd استفاده نشده است. لامپ ریسه های شلنگی معمولی، در یک رنگ بوده و تنها شلنگی که به عنوان روکش روی آن قرار می گیرد، تعیین کننده رنگ نور ریسه شلنگی معمولی است. این در حالی است که در سایر ریسه های شلنگی، رنگ ال ای دی تعیین کننده رنگ ریسه است و روکش در آن ها شفاف یا بی رنگ می باشد.ریسه های ال ای دی معمولی در پک های 100 متری عرضه می شوند و قابلیت برش در اندازه های مختلف به میزان حداقل یک متر را دارند.

ریسه شلنگی ال ای دی

با توجه به استفاده ریسه شلنگی ال ای دی از لامپ های ال ای دی به جای لامپ های معمولی، ضمن مصرف برق بسیار کمتر نسبت به ریسه شلنگی معمولی، به هیچ عنوان گرمایی را نیز تولید نمی کند. نکته دیگر این است که در ریسه شلنگی ال ای دی خود لامپ ال ای دی در رنگ های مختلف موجود است و روکش ریسه شلنگی ال ای دی بر خلاف روکش ریسه شلنگی معمولی شفاف یا بی رنگ می باشد. انعطاف پذیر بودن ریسه های شلنگی ال ای دی و نصب آسان آن باعث شده است که به راحتی در تزیین اتاق ها، ویترین مراکز تجاری و غیره استفاده و نصب شوند. این ریسه ها از نوع ریسه ریموت دار نبوده و در اندازه های 2 متری به بازار عرضه می گردد.

 ریسه شلنگی ال ای دی

ریسه فلکسی

ریسه های شلنگی معمولی و ریسه های شلنگی ال ای دی نور را به صورت نقطه نقطه به تعداد لامپ ها یا ال ای دی هایی که دارند، پخش می کنند. در حالیکه نور ریسه فلکسی به صورت نقطه نقطه نبوده بلکه بصورت یکنواخت در همه جای ریسه و در رنگ های مختلف پخش می شود. این ویژگی جلوه زیبایی را به ریسه می بخشد. قطر بدنه ریسه فلکسی ۱×۲ سانتی متر می باشد . ریسه نمای ساختمان و زیر پله که به صورت تزیینی استفاده می شود در اغلب موارد از این نوع ریسه می باشد. از دیگر ویژگی های آن می توان به ضد آب بودن و طول عمر زیاد اشاره کرد این نوع ریسه با عنوان ریسه ال ای دی ضد آب نیز شناخته می شود. همچنین از این نوع ریسه شلنگی برخلاف دو نوع قبلی نه به صورت مخفی که می توان با طرح وشکل خاصی استفاده کرد.

ریسه فلکسی

ریسه نئون فلکسی

ریسه نئون فلکسی مشابه ریسه فلکسی نور یکنواخت و یکدستی را تولید می کند. اما بیشتر کاربرد غیر خانگی و اغلب شهری دارد چرا که هزینه تهیه آن ها بیشتر از سایر ریسه های موجود در بازار است. کاربرد در تابلوهای تبلیغاتی و المان های شهری و تزیین نمای ساختمان های خاص آن را به یکی از پر هزینه ترین ریسه ها تبدیل کرده است. طول عمر بالایی دارد پخش نر توسط این ریسه همانند ریسه های فلکسی به صورت یکنواخت است و بعنوان ریسه ضد آب نیز شناخته می شود. عموماً در متراژهای بالا عرضه می شود اما قابلیت برش حداقل به طول یک متر را دارد.

ریسه شلنگیSMD

ریسه شلنگی معمولی روشنایی را با لامپ های ال ای دی تامین می کردند اما بعد ها نوع دیگری از ریسه با نام ریسه شلنگی اس ام دی به بازار عرضه شد که ال ای دی به کار رفته در آن از تکنولوژی اس ام دی بود؛ به همین دلیل هم طول عمر بالاتری داشت، هم مصرف انرژی آن پایین تر بود و هم ریسه ریموت دار به شمار می آمد. یعنی برای روشن یا خاموش کردن این نوع ریسه ها نه به طور دستی بلکه به صورت استفاده از ریموت از راه دور بود. ریسه شلنگی SMD با رنگ ثابت(تک رنگ) و رنگ متغیر(هفت رنگ) با قابلیت تبدیل شدن به رنگ های مختلف به بازار عرضه شد.

دلیل برتری ریسه شلنگی اس ام دی نسبت به ریسه ال ای دی آن است که از لامپ اس ام دی در آن استفاده می شود؛ به طوری که آی سی های پایه کوتاه این لامپ ها با بهره گیری از لحیم کاری و بدون ایجاد سوراخ روی برد ریسه نصب می شوند و با عبور جریان برق نور مناسب تری را نسبت به ال ای دی انتشار می دهند. ریسه شلنگی اس ام دی به نسبت چیپ مورد استفاده در آن طبقه بندی می شود. چیپ ال ای دی قطعه ای نیمه رسانا است که یک طرف آن به قطب مثبت و طرف دیگر آن به قطب منفی وصل شده و مابین این دو قطب سطح تابشی قرار دارد. با توجه به اینکه منبع نور توسط این قطعه تامین می شود، هر چه فاصله این دو قطب از هم زیاد تر باشد، یعنی سطح تابش بزرگتر بوده و میزان نور انتشار یافته نیز بیشتر است. ریسه های اس ام دی بر حسب این معیار(اندازه چیپ ال ای دی) به مدل های 3014 ، 5050 و 5730 تقسیم می شوند که در ادامه به معرفی آن ها و بیان تفاوت های آن ها خواهیم پرداخت. بسته های ریسه شلنگی اس ام دی 100 متری بوده ولی قابلیت برش حداقل یک متر را دارند.

ریسه شلنگیSMD

ریسه شلنگیSMD 3014

ریسه شلنگی اس ام دی 3014 ضمن انعطاف پذیر بودن، نور شفافی را منتشر کرده و میزان مصرف انرژی برق آن بسیار پایین است. با توجه به اینکه ریسه شلنگی اس ام دی 3014 به ترانس نیازی ندارد، به همین دلیل نصب آن راحت تر انجام شده و قابلیت برش در اندازه های دلخواه(حداقل به طول یک متر) را دارد. این ویژگی ها باعث شده که به عنوان یکی از ریسه های محبوب برای نورپردازی فضا های داخلی(مانند اتاق ها و سقف) و همچنین فضا های خارجی(مانند نمای ساختمان) شناخته شود. همچنین دور تابلوها و پنجره ها یا روشنایی پله ها و حواشی جدول ها نیز کاربرد دارد. از این ریسه بعنوان ریسه نور مخفی یا ریسه نور مخفی سقف نیز یاد می شود. با توجه به اینکه ریسه شلنگی اس ام دی 3014 از لامپ های اس ام دی استفاده می کند و این لامپ ها نسبت به لامپ های ال ای دی اندازه کوچکتری را دارند، لذا این ریسه های شلنگی قطر کوچک تری داشته و اصطلاحاً نازک تر بوده و به راحتی در جاهای با فضای کوچک مانند درون گچبری ها و زیرپله ها و زیر کابینت ها نصب می شود و نور مناسب تری را منتشر می کند.

ریسهSMDشلنگی 5050

ریسه شلنگی اس ام دی 5050 نور شفاف و زیبایی را منتشر می کند. مصرف انرژی آن پایین است و به دلیل عدم استفاده از ترانس در هنگام استفاده، نصب آن راحت است. ریسه اس ام دی شلنگی 5050 مقاومت بالایی در فضای باز و در برابر برف و باران دارد. این ویژگی ریسه 5050 باعث شده است تا نورپردازی اکثر تالارها، مراکز خرید، رستوران ها، فضاهای سبز، لابی هتل ها و ویلاها ومراکز تفریحی به صورت نور مخفی از این نوع ریسه باشد. ریسه اس ام دی 5050 تنوع رنگی بسیار بالایی دارد و می توان با استفاده از آن از نورپردازی غیر مستقیم استفاده کرده و منابع روشنایی مستقیم را حذف کرد.

ریسهSMDشلنگی 5050

ریسه شلنگی 5730

ریسه های مدل 5730 اس ام دی از قوی ترین انواع ریسه های شلنگی هستند که بسیار پرنور هستند و یک ، 2 یا 3 ردیف ال ای دی با تراکم بالا دارند. IPاین محصول بالای 65 بوده و لاین نوری ریسه شلنگی 5730 در تنوع رنگ بالا به بازار عرضه شده است. این ریسه ها در ضمن عمر طولانی مصرف برق کمتری هم دارند. تراکم نوری در ریسه های شلنگی 5730 تعداد 120 چیپ در یک متر می باشد که بالاترین تراکم را در بین محصولات مشابه دارد. این ریسه به دلیل داشتن عایق رطوبتی با استاندارد بالا و عدم جذب گرد و غبار، مناسب استفاده در فضا های آزاد می باشد. زیبایی خاص ریسه شلنی 5730 به لحاظ انتشار نور یکدست و شفاف و انعطاف پذیری زیاد، از ویژگی های منحصربفرد این محصول می باشد. لازم به ذکر است ریسه 5730 دو لاین نیز در بازار موجود است که دو ریسه خطی در آن وجود دارد.

ریسه نواری

ریسه های نواری یا به قول بازاری ها لامپ نواری ال ای دی برخلاف مدل شلنگی در عرض های کم و باریک عرضه می شوند و قطر زیادی ندارند، تکنولوژی بکار رفته در ساخت منبع نوری این نوع ریسه ها SMD بوده و می توان آنها را براحتی به ریموت متصل نموده و نور آنها را کنترل کرد به همین منظور می توان گفت ریسه نواری ریموت دار برای مکان هایی نظیر نمای ساختمان که دسترسی به ریسه دشوار است بسیار کاربردی و مناسب می باشد.لامپ نواری یا ال ای دی نواری پشت چسب دار جهت چسباندن ریسه به دیوار نیز مناسب هستند. این محصول به صورت توپی بفروش می رسد با این حال بر روی بدنه آنها مکان هایی تعبیه شده تا مصرف کنندگان بتوانند متراژ مورد نظر خود را بریده و از آن استفاده کنند؛‌ گفتنی است که در این نوع ریسه ها میزان مصرف برق به نسبت بسیار کمتر از ریسه های شلنگی و انواع قدیمی است.

ریسه نواری

ریسه سوزنی

ریسه سوزنی انعطاف پذیر بوده و برای تزیین اتاق، لوازم و دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرد. بسیار کم مصرف بوده و دارای عمر مفید طولانی می باشد. به راحتی نصب و مورد استفاده قرار می گیرد. می توان ریسه سوزنی را به حالت های مختلف مانند رقص نور، چشمک زن آهسته یا تند، نور ثابت و… در آورد. در رنگ های مختلفی موجود می باشد و در متراژهای مختلف با تراکم ال ای دی به صورت متری 220 ولت عرضه می گردد.

از جمله ال ای دی های ریموت دار است و کلیه تنظیماتی که در بالا گفته شد، می تواند توسط ریموت بر ریسه اعمال شود. نام دیگر ریسه های سوزنی، ریسه مفتولی است. همچنین ریسه هایی به این شکل در بازار موجود است که با عنوان ریسه پرده عرضه می شوند. و پشت پشت نصب شده و جلوه زیبایی را به پرده می دهند.

ریسه سوزنی

در انتخاب ریسه شلنگی مناسب به چه نکاتی باید توجه کرد؟

تولید نور غیر مستقیم در نورپردازی ساختمان ها و سازه های مدرن به عنوان یکی از ویژگی های مطرح است. ریسه شلنگی به این منظور مورد استفاده قرار گرفته و تزیینات روشنایی توسط ریسه های باریک و بلند شلنگی بسیار چشم نواز هستند. معماران وطراحان نورپردازی از این ریسه ها در انواع پروژه های تجاری، طراحی مراکز خرید، مجتمع عای مسکونی و صنعتی استفاده می کنند. با توجه به بازده مناسب، روشنایی مطلوب، وجود تنوع رنگ بالا و نصب بسیار آسان اسفاده از آنها در هتل ها،‌ منازل مسکونی و فروشگاه ها و اماکن مذهبی مرسوم است. وجود همین تنوع بالا در مورد نوارهای ریسه ای سبب سردرگمی خریداران شده است و خریداران با چگونگی انتخاب ریسه شلنگی مطلوب از میان انواع مختلف موجود در بازار آشنا نیستند. ما در ادامه سعی خواهیم کردضمنمعرفی انواع ریسه شلنگی به بررسی فاکتور های مهم انتخاب ریسه شلنگی مناسب بپردازیم.

ریسه شلنگی و انواع آن

حال که با ریسه های شلنگی آشنا شدیم و دریافتیم که ریسه های شلنگی SMD به نسبت سایر ریسه ها انرژی کمتری را مصرف می کنند، این موضوع را بررسی خواهیم کرد که کدام ریسه برای کدام کاربرد مناسب تر است. بعضی ریسه ها برای ایجاد نور مخفی داخل ساختمان مناسب اند و برخی دیگر به سبب داشتن عایق کاری مناسب و نور مطلوب برای تزیین نمای ساختمان به کار می روند. معمولاً ریسه ای شلنگی دارای درجه حفاظت بالای IP65 مناسب تزیین نمای ساختمان اند. ریسه هایی نیز وجود دارند که می توان آن ها را داخل آب استخر قرار داد. یا ریسه هایی وجود دارند که به دلیل ظرافت و داشتن انعطاف بالا داخل گچ بری ها قرار می گیرند و نور مناسبی را انتشار می دهند. با توجه به قابلیت های کاربردی ریسه های ال ای دی یا شلنگی و نقش آنها در نورپردازی و روشنایی، شاهد تنوع بالا این محصول در بازار هستیم که این امر انتخاب و خرید ریسه شلنگی متناسب را کمی مشکل کرده است، در مطلب زیر به چند نکته اصلی انتخاب ریسه شلنگی مناسب اشاره می کنیم.

میزان لومن، دمای رنگ، شاخص رنگ

یکی از اساسی ترین ویژگی ها برای انتخاب ریسه ال ای دی میزان لومن آن است. احتمالاً لومن را در هنگام خرید لامپ شنیده اید. لومن واحد اندازه گیری نور یا روشنایی است. بیشتر مردم تصور می کنند میزان وات نمایانگر میزان نور است که اگر واقعاً اینگونه بود، نور لامپ های رشته ای مثلاً صد وات بیشتر از 6 لامپ 15 واتی ال ای دی بود؛ درحالیکه نور یک لامپ صد وات رشته ای با نور 6 لامپ 15 واتی ال ای دی اصلاً قابل مقایسه نیست. توان لامپ نشان دهنده میزان نور آن لامپ نیست بلکه نمایانگر میزان مصرف برق است. لومن بهترین راه تصمیم گیری در خصوص میزان شدت نور مناسب است. در انتخاب ریسه شلنگی مناسب نیز توجه به میزان لومن ریسه متناسب با فضای مورد استفاده از مهمترین موضوعات است. پیشنهاد ما برای انتخاب ریسه شلنگی مناسب، خرید این محصول باledپر نور و دارای دیمر است تا بتوان با تنظیم میزان نور و کاهش میزان آن در مقاطع زمانی مختلف، طول عمر ریسه افزایش یابد. دمای رنگ LEDبا عنوان CCTمشخص می شود که بر حسب درجه کلوین می باشد. ریسه های شلنگی اگر دارای دمای رنگ بالاتری باشند، رنگ آن ها متمایل به سفید و در نهایت سفید مایل به آبی خواهد بود. یعنی به سمت رنگ های سرد می رود، برعکس اگر دمای رنگ پایین تری داشته باشند، نور به سمت رنگ های گرم رفته و مایل به زرد و نارنجی خواهد بود. شاخص نمود رنگ یا همانCRIبه میزان طبیعی جلوه دادن رنگ اجسام و مقایسه رنگ آنها پس از تابش نور ال ای دی با نور استاندارد روز می پردازد،‌ این شاخص بین اعداد 0 تا 100 متغیر است و عدد 100 نشان دهنده نور روز(نور آفتاب) است. می دانیم رنگ اجسام زیر نور لامپ های مختلف در مقایسه با نور روز و موقع تابش آفتاب متفاوت است و به طور معمول استفاده از ریسه های شلنگی با درجهCRIبالای 80 معمول تر بوده و اکثرا در صحنه های هنری،‌ عکاسی و فیلمبرداری ازCRIهای بالاینود استفاده می شود.

سایز و تعداد ال ای دی

پس از مقایسه ریسه ها از نظر کیفیت، رنگ نور و میزان لومن، مقایسه سایز و تعداد چیپLEDهای ریسه در یک متر می تواند به شما در انتخاب ریسه مناسب و مورد نیاز کمک کند. اینکه می خواهید ریسه مورد نظر دارای تعداد ال ای دی زیاد باشد(لامپ ها متراکم تر باشد) یا دارای تعداد ال ای دی کم باشد(لامپ ها پراکنده تر باشد)، در خرید ریسه نقشی تعیین کننده خواهد داشت. ریسه های شلنگی و ال ای دی های نواری غالباً در رول های 5 متری بفروش می رسند.

سایز و تعداد ال ای دی

مصرف برق و میزان ولتاژ

برای تهیه ریسه، یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار مخصوصاً در متراژهای بالا، میزان برق مصرفی آن است. برای این منظور بهتر است قبل از خرید میزان ولتاژ نواری ریسه مورد نظر را کنترل کرده یا از فروشنده جویا شوید تا بتوانید با اتصال ریسه به منبع تغذیه مناسب و کم مصرف در میزان هزینه خود در قبال تامین برق آن صرفه جویی کرده باشید.

خرید ریسه شلنگی ال ای دی

در صورت قطعی شدن تصمیم تان مبنی بر خرید ریسه، جزئیات فنی ریسه هایی که مدنظرتان هست را مطالعه کرده و از فروشنده بخواهید کاتالوگ محصولی که به فروش می رساند را در اختیارتان قرار دهد. تمامی محصولات استاندارد تولید شده در این حوزه، دارای جزئیات بوده و میزان برق مصرفی، میزان لومن، رنگ های موجود، سایز و میزان تراکم لامپ ها، گزارش تست محصول و خدمات پس از فروش از جمله مواردی است که بایستی در کاتالوگ محصول به صورت کمی و نه کیفی نوشته شود. اگر محصولی که برای خرید مد نظر قرار داده اید، فاقد این مشخصات باشد، کیفیت آن برای استفاده مطلوب نخواهد بود و پیشنهاد نمی شود آن محصول را خرید نمایید، هر چند قیمت آن کمتر از سایر محصولات باشد. چرا که در صورت عدم دارا بودن کیفیت مطلوب، ریسه عمر مفید کمی خواهد داشت و خریدار مجبور خواهد شد متحمل هزینه دیگری به منظور جایگزین کردن محصول غیر استاندارد با محصول استاندارد دیگری اقدام نماید. همچنین به منظور حفظ طول عمر ریسه ها، فاکتور میزان حرارت تولیدی بسیار مهم است. اگر ریسه حرارت زیادی را تولید کند، طول عمر ال ای دی های آن کاهش خواهد یافت.

ویژگی ها و طریقه نصب ریسه نور مخفی

ریسه های نور مخفی و ریسه های نواری دارای نوارهای باریک و بلندی هستند که تعدادی لامپ با تراکم های مختلف(بسته به مدل خریداری شده) برای تزیینات روشنایی، روشن کردن پله ها، نمای ساختمان، سقف های کاذب و دیوار و باغچه ها به کار می رود، در این قسمت از مقاله با طریقه نصب ریسه ال ای دی و ویژگی های آن آشنا می شویم.

نحوه نصب ریسه نور مخفی

نصب ریسه های نواری بسیار آسان بوده و در صورت رعایت نکات ایمنی در نصب نیازی به حضور نصابنیست.به منظور نصب ریسه، اقدامات زیر را انجام دهید:
محل نصب نوار ال ای دی را که از قبل مشخص کرده اید، تمیز و خشک کرده و سپس به اندازه ای که از ریسه لازم دارید، آن را برش دهید. توجه داشته باشید که ریسه را از محل هایی که برای برش مشخص شده برش دهید، در غیر اینصورت ریسه روشن نخواهد شد.
ال ای دی برش داده شده را در داخل کانالی که خریداری کرده اید قرار دهید. این مسئله را دز نظر بگیرید که بعضی از ریسه ها به ریسه پشت چسب دار مشهور بوده و در واقع در پشت خود برای نصب چسب دارند و بعضی از آن ها برای نصب به پیچ احتیاج دارند. به منظور جلوگیری از ایجاد حرارت زیاد،می توان از چسب های حاوی خمیر سیلیکون استفاده کرد.
درایور را به نوار ال ای دی وصل کنید، برای این کار می توانید از درایور کنترلی شدت نور و رنگ ریسه ال ای دی را تنظیم نمایید، شما به وسیله دیمر نیز می توانید میزان نور یا گرمی و سردی لامپ ال ای دی نواری را تعیین کنید.

نحوه نصب ریسه نور مخفی

نصب ریسه شلنگی ال ای دی

برای نصبریسه شلنگی که استریپ نیز نامیده می شود، از یک برد، چیپ های ال ای دی و چسب در پشت برد استفاده می شود. قبلاً دریافتیم که از ریسه های شلنگی برای روشنایی و زیبا سازی فضای داخل و خارج ساختمان بهره می گیرند که بر حسب مقاومتشان تشخیص داده می شود که برای کدام محیط مناسب هستند؛ با توجه به منعطف بودن ریسه ها می توان آنها به اندازه دلخواه برش داد و در محل های مختلففضاهای خارجی مانند آلاچیق ها، نمای ساختمان ها، تزیین درختان و باغ و فضاهای داخلی مانند ایجاد روشنایی در محیط کار یا اتاق کودکان یا به عنوان نور مخفی در آشپزخانه و اتاق پذیرایی مورد استفاده قرار داد.

ویژگی ریسه های ال ای دی نوری

اگر درجه حفاظت ریسه های ال ای دی نواری IP65باشد، برای نورپردازی فضاهای خارجی مانند نمای ساختمان ها، تزیین باغ و درختان آن، تزیین محیط پنجره ها و جداول مورد استفاده قرار می گیرد، درحالیکه اگر درجه حفاظتی ریسه ال ای دی IP33 باشد، مناسب برای فضاهای داخلی مانند اتاق های کار و خواب، پذیرایی، آشپزخانه و … خواهد بود.اغلب این لامپ ها یک پوشش نئون مات یا شفاف دارند که به عنوان دیفیوزر دیده میشود و باعث زیبایی بیشتر ریسه می گردد؛ این شلنگ های نوری از جمله شلنگ های نوری ریموت دار هستند که می توان آن را با ریموت و از راه دور خاموش و روشن کرد. شدت نور و رنگ آنها قابل کنترل بوده، شاخص نمود رنگ بالایCRI 80است، امکان جایگزینی نورخورشید را دارند، در برابر شرایط جوی متفاوت، مقاومت زیادی را از خود نشان می دهند و قابلیت استفاده در گلخانه ها را دارند به طوری که در مدل ها و رنگ های مختلف برای تامین نور گلخانه ها و برای بهبود فرایند فتوسنتز از این نوارهای ال ای دی استفاده می کنند.

نقش ریسه شلنگی در نورپردازی ساختمان

با توجه به خاصیت انعطاف پذیری و قابلیت نصب در دکوراسیون های مختلف و همچنین رفع احتیاجات روشنایی،در حال حاضر استفاده از نوار های ال ای دی و ریسه های شلنگی در معماری مدرن و معاصر بسیار گسترش یافته است. به همین دلیل کشورهای پیشرفته و مدرن درحال حرکت به سمت لامپ های ریسه ایSMDهستند. در واقع امروزه استفاده از نور مخفی به دلیل جذابیت و کمک به زیبایی محیط در نورپردازی و روشنایی فضای داخلی و خارجی ساختمان ها در میان طراحان و برقکاران بسیار رواج پیدا کرده است و غالبا با استفاده از ریسه های شلنگی در داخل سقف ها و گچ بری ها اجرا می شود، از همین رو نقش نوارهای ال ای دی و ریسه شلنگی در نورپردازی ساختمان بسیار تأثیرگذار است.

نقش ریسه شلنگی در نورپردازی ساختمان

ریسه های شلنگی یا نوار های ال ای دیSMD

مصرف پایین برق به دلیل استفاده از لامپ های SMD و همچنین وجود تنوع رنگ بالا در ریسه های شلنگی یا نوارهای ال ای دی SMDاز ویژگی های مثبت این ریسه شده و باعث محبوبیت آن در میان افراد شده است. . ریسه هایی شلنگی وجود دارند که می توان آن ها را داخل آب استخر قرار داد یا ریسه هایی که به دلیل ظرافت و داشتن انعطاف بالا داخل گچ بری ها قرار می گیرند و نور مناسبی را انتشار می دهند. ریسه شلنگی یک صفحه مداری با دیود منتشر کننده نوردر رنگ ها و درجه های روشنایی متفاوت است. آی سی های پایه کوتاه این لامپ ها با بهره گیری از لحیم کاری و بدون ایجاد سوراخ روی برد ریسه نصب می شوند و با عبور جریان برق نور مناسب تری را نسبت به ال ای دی انتشار می دهند. ریسه شلنگی اس ام دی به نسبت چیپ مورد استفاده در آن طبقه بندی می شود. چیپ ال ای دی قطعه ای نیمه رسانا است که یک طرف آن به قطب مثبت و طرف دیگر آن به قطب منفی وصل شده و مابین این دو قطب سطح تابشی قرار دارد. با توجه به اینکه منبع نور توسط این قطعه تامین می شود، هر چه فاصله این دو قطب از هم زیاد تر باشد، یعنی سطح تابش بزرگتر بوده و میزان نور انتشار یافته نیز بیشتر است.این مدل ریسه ها به دلیل انعطاف پذیر بودن می توانند توسط چسبی که پشت آنها قرار دارد در هرمکان داخلی یا خارجی و با هرشکلی قابل نصب باشند و به دلیل تنوع بالایی که دارند برای ایجاد نورهای جزئی،‌ پس زمینه، روشنایی کار و نورپردازی پس زمینه کاربرد دارند.

نورپردازی با استفاده از نوارهای ال ای دی

مخفی کردن منبع نور از دید افراد یا استفاده از نور مخفی برای روشن کردن فضاها یکی از تکنیک های مهم و اثرگذار و کاربردی است که ضمن خلق زیبایی منحصربفرد، خیرگی نور را از بین می برد. ریسه های نواری یا ریسه های شلنگی از انواع روشنایی های مدرن و نوین در صنعت ساختمان سازی است که توانسته با قابلیت نصب در روی ستون ساختمان ها یا زیر آنها ضمن ایجاد نور مناسب زیبایی نما را نیز دو چندان کنند. همچنین با استفاده از این نوع نوارهای ال ای دی می توان دکورها، بوفه، سقف، پذیرایی و آشپزخانه را تزیین کرد.

قابلیت انعطاف پذیری،‌ امکان برش و جداسازی،‌ ایجاد اشکال مختلف و نوردهی بالا در اندازه های کوچک و همچنین مصرف انرژی پایین وتنوع رنگ بالا از مهمترین ویژگی های ریسه های شلنگی است؛‌ نورپردازی ساختمان با استفاده از ریسه های نواری به شما این امکان را می دهد تا با انتخاب ریسه شلنگی مناسب آن را متناسب با محل مورد نظرتان در اندازه دلخواه برش داده و حتی با استفاده از ریسه ریموت دار می توانید روشن و خاموش کردن آنها را توسط ریموت انجام دهید. همچنین شدت نور و رنگ این نوع ریسه ها از راه دور قابل کنترل است و این امکان را به شما می دهد تا در هر لحظه از شبانه روز یا در مواقع مختلف رنگ نور نمای ساختمان خود را تغییر دهید.

نورپردازی با استفاده از نوارهای ال ای دی

علت سوختن ریسه شلنگی

در این قسمت از مقاله مهم ترین علت های سوختن ریسه شلنگی را بررسی کرده و سعی خواهیم کرد با رعایت برخی نکات، طول عمر ریسه ها را افزایش دهیم.

ریسه شلنگی و دلایل سوختن آن

اگر ریسه شلنگی خریداری شده از جنس مقاومی برخوردار نباشد، طبیعتاً زودتر از عمر مفیدش در مقابل حرارت و یا اشعه خورشید و باران های اسیدی از بین خواهد رفت.استفاده از شلنگ های بی کیفیت و بسیار ارزان قیمتیکه در ساخت آن ها به کیفیت توجه نشده و از نشان استاندارد نیز برخوردار نیستند، باعث می شود عمر مفید ریسه شما به شدت پایین بیاید. بنابراین سعی کنید ریسه ای را تهیه نمایید که هم از کیفیت بالایی برخوردار باشد و هم در برابر فرآیندهای طبیعی مقاومت خوبی را از خود نشان دهد.
ریسه مناسب برای هر محیط را تهیه نمایید. ممکن است ریسه ای تهیه نمایید که در فضاهای داخلی طول عمر مناسبی داشته باشد، اما همان ریسه در فضاهای خارجی و تحت شرایط جوی مختلف چند ماهی بیشتر دوام نیاورد. به همین دلیل توصیه می شود ابتدا نیاز خود را شناخته و سپس نسبت به پاسخ آن اقدام نمایید.
اتصالات را با دقت چندین بار بررسی نمایید و از اتصال درست آنها اطمینان حاصل کنید. چرا که در بعضی از نوارهای ال ای دی که از انعطاف بسیار بالایی برخوردارند، ممکن است نوارها سوسو زده و دیگر روشن نشوند. اگر آنها کاملا سوخته باشند دیگر روشن نمی شوند که به دلیل محکم نبودن اتصالات اتفاق می افتد.
اگر چندین نوار ال ای دی های در حال چشمک زدن باشند،یکی از دو حالت زیر امکان پذیر است یا اتصالات شل شده و دیگر محکم نیست یا ولتاژ منبع تغذیه بسیار کم یا در حال تمام شدن است. اگر مشکل از باتری باشد احتمال اینکه باتری کهنه بوده و خاصیت خود را از دست داده هم وجود دارد.

در صورتی که ولتاژ ورودی به ال ای دی مشکلی نداشته باشد ولی ال ای دی ها سوسو بزنند، امکان دارد اتصالات شل شده باشند که در این صورت باید آن اتصالات را لحیم کاری نمایید. در صورتی که لحیم کاری برای شما سخت است، می تواند آن قسمت از نوار را جایگزین نمایید.
اگر بخشی از ریسه آسیب دید یا سوخت می توان تنها آن قسمت آسیب دیده را از محل برش جدا کرده و با ریسه جدید جایگزین نمود. ریسه ال ای دی جدید با کانکتور به بخش قدیمی وصل می شود در صورتی که برای وصل کردن ریسه های نواری باید لحیم کاری صورت گیرد. این مسئله را نیز در نظر بگیرید که ریسه های شلنگی برای روشن شدن به برق 220 ولت روشن می شوند. در صورت اتصال برق با مشخصات غیر آن ممکن است ریسه آسیب دیده و اصطلاحاً بسوزد.

ریسه شلنگی و دلایل سوختن آن

در بعضی مواقع لامپ این ریسه ها اصلا روشن نمی شوند برای جستجوی علت اتصالات برق و دیمرها را بررسی کنید و باتری را چک کنید، ممکن است اصلا برق به این ریسه ها نمی رسد.
گاهی ممکن است ریسه به صورت لحظه ای روشن شود و بعد از کار بیفتد که در این مورد توجه کنید که باتری ضعیف است و نیاز به تعویض دارد.
هنگام خرید ریسه شلنگی توجه داشته باشید شدت نور شلنگ ها بسته به اندازه و تعداد رنگ آنها متفاوت است و ریسه هایی که برای فضاهای مسقف و محیط باز استفاده میشوند، از نظر درجه رطوبت با یکدیگر تفاوت دارند.
ریموتrgb که برای کنترل ریسه های شلنگی هفت رنگ یا همان ریسه rgb استفاده می شود اگر دچار اتصال شود باعث سوختن و از بین رفتن مقداری از ریسه می شود که باید قسمت سوخته شده را برید و جایگزین کرد.

اجزاء تشکیل دهنده ریسه نوری شلنگی یا نواری

ریسه نوری در واقع یک لاین نوری است. با توجه به منعطف بودن جنس آن و امکان جداسازی و برش آن در متراژهای مختلف، و سهولت نصب، قابلیت نصب در انواع محیط ها را به صورت ساده دارد. حتی مبتدیان و آن هایی که آشنایی زیادی با وسایل و لوازم برقی ندارند، نیز می توانند با نصب سوکت هایی که در دسترس می باشد و برای این امر تهیه و تولید شده است، به راحتی ریسه نوری را به برق 220 ولت وصل کرده و آن را روشن کنند. در ادامه مقاله به طریقه نصب ریسه خواهیم پرداخت. اکنون در این بخش آنچه که مهم است، معرفی انواع مختلف ریسه نوری با تکنولوژی ال ای دی بر اساس شکل ظاهری و نوع کاربرد آن می باشد. اگر چه مدل های مختلف موجود دارای ساختار مشابه به یکدیگر و بعضاً دارای اجزاء سازنده یکسان بوده و نوع تکنولوژی آن ها بسیار شبیه به یکدیگر می باشد. ریسه نوریمتشکل از یک برد الکتریکی، چیپ های ال ای دی، فلاشر(به منظور کنترل و تنظیم نور مورد استفاده قرار می گیرد)، رابط و درایو سوکت ریسه (به دلیلکاهش ولتاژ و آمپراژ برق شهری به میزان برق مورد استفاده ریسه نوری که به صورت استاندارد تعریف شده است) و در برخی مدل هاشامل چسب در پشت ریسه برای نصب آن تشکیل شده است، منبع تغذیه در ریسه نوری نسل جدید ال ای دی می تواند باتری و یا برق شهری تبدیل شده به یک ولتاژ پایین باشد.این ریسه ها در بازار با عنوان ریسه باطری خور موجود است؛ یعنی به جای آنکه به برق شهری وصل شوند، با باطری تغذیه می شوند. البته مصرف کم انرژی از دیگر ویژگی ریسه نوری است و براساس نوع کاربرد و شکل ظاهری به دو مدل ریسه های شلنگی و نواری تقسیم بندی می شوند.

اجزاء تشکیل دهنده ریسه نوری شلنگی یا نواری

پاسخ به سوالات مهم در باره شلنگ نوری

آیا می توان از شلنگ نوری به عنوان تنها منبع نور در یک اتاق استفاده کرد؟
شلنگ نوری به عنوان نور مکمل نور اصلی و به منظور چشم نواز کردن فضاهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرد و هرگز قابلیت تبدیل شدن به منبع نور اصلی را ندارد. از طرف دیگر نور تولید شده ریسه معمولاً مات بوده و با هدف تزیین در فضاهای مسکونی و جلب توجه در فضاهای تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.

پاسخ به سوالات مهم در باره شلنگ نوری

آیا می توان ریسه شلنگی را در هر جایی برش داد یا نقاط خاصی وجود دارد؟

در ریسه های ال ای دی محل برش ها کاملا مشخص شده است، در صورتی که از محلی غیر از محل هاش مشخص شده ریسه را برش دهیم، موجب آسیب رساندن به ریسه خواهیم شد. اغلب ریسه های شلنگی فاصله برش حداقل یک متری را دارند در حالیکه در بعضی از آن ها این میزان کمتر است.

آیا می توان از دیمر برای شلنگ نوری استفاده کرد؟

ریسه ال ای دی قابل تنظیم است ولی این امر به صورت مستقیم امکان پذیر نبوده و این مورد باید از طریق ترانسفورماتور کنترل شود .

 آیا می توان از دیمر برای شلنگ نوری استفاده کرد

آیا شلنگ نوری می تواند در زاویه 90 درجه خم شود یا لوازم جانبی چرخش گوشه ای مورد نیاز است؟

اگر چه ریسه های ال ای دی انعطاف پذیری زیادی دارند اما اگر به صورت مکرر خم شوند، در مدت زمان کوتاهی موجب آسیب رسیدنپ سیم های داخلی آن خواهد شد. قطعاتی وجود دارند که می توان با استفاده از آن ها شلنگ نوری را 90 درجه خم کرد بدون آنکه مشکلی در نحوه عملکرد، سلامت و طول عمر آن به وجود آید.

آیا شلنگ نوری می تواند در زاویه 90 درجه خم شود یا لوازم جانبی چرخش گوشه ای مورد نیاز است

آیا ریسه شلنگی در برابر رطوبت مقاوم است؟

تا زمانی که ریسه بریده نشده باشد، در برابر قطرات باران و رطوبت مقاوم است و می توان از آن برای تزیین درختان و فضاهای بیرونی استفاده کرد، اما هر زمان ریسه بریده شد، حتماً باید عایق بندی لازم برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل ریسه انجام شود.

تفاوت ریسه های شلنگی 3014 با 5730 و 5050 در چیست؟

این اعداد با توجه به نوع ال ای دی استفاده شده در ریسه های شلنگی بستگی دارند و هرچه این عدد بزرگتر باشد نور ریسه نیز بیشتر خواهد بود.

سوالات متدوال

  1. ریسه rgb چیست؟
    از انواع ریسه های شلنگی هستند که در طول های مختلف موجود بوده و قابلیت برش از یک متر را دارند. دارای سوکت بوده و در رنگ های مختلف عرضه می شوند. تغییر حالت روشنایی بصورت چشمک زن آهسته و تند و نور ثابت به بازار عرضه می شوند. ریسه های rgb قابلیت استفاده در فضای باز را دارند.
  2. ریسه ال ای دی را از کجا بخرم؟
    برند های مختلفی در این حوزه وجود دارند ولی با توجه به وارداتی بودن این محصول، متاسفانه ثبات برند وجود ندارد. لذا کالای برق حصاری همواره با کیفیت ترین نوع این محصول را با نازل ترین قیمت ارائه می کند
  3. بهترین رنگ ریسه شلنگی کدام است؟
    اگر چه این مسئله به سلیقه افراد بستگی دارد، اما اخیراً رنگ های جذاب و منحصربفردی چون ریسه انبه ای، ریسه بلک لایت(که در رنگ های نسبتاً تیره موجود است، چنانچه در تصویر ذیل مشاهده می فرمایید)، آبی آسمانی، قرمز سرخابی در بازار وجود دارد که ترکیب آن ها با نور ریسه های به رنگ معمول چون مهتابی و آفتابی می تواند جلوه جذابی را به دکوراسیون شما بخشد. همچنین از این نوع ریسه ها بعنوان ریسه کتاف نیز استفاده می شود که در میان معماران با نام ال ای دی متری 220 ولت نیز شناخته می شود و جلوه بصری زیبایی در کناف دارند.
TOP